Minik minik pratik Bilgiler


  • Eldeki soğan kokusu sirke ile silinince çıkar
  • Su kaynayan kaplardaki kireci yok etmek için içine patates kabuğu koyup yarım saat kaynatın.
  • Kızartma kokularını eve yayılmaması için,yağın içine bir iki dal maydanoz atılır.
  • Soğan sarımsak kesmeden önce parmaklara limon suyu sıkılırsa istenmeyen kokulardan kurtulunur.
  • Fırında tavuk kızartılacağı zaman yarım limon tavuğun üzerine bastırılarak sürülür diğer yarısı içine yerleştirilir.
  • Peyniri kolay rendelemek için 15 dakika buzlukta bekletin.
  • Ceviz kabuklarını kolayca açabilmek için,bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletilir böylece içleride dağılmaz.
  • Bisküviler yumuşamışsa bir kaç dakika fırınlanır.
  • Domates salçası çok ekşi ise içerisine bir havuç rendelenir.
  • Unların böceklenmemesi için,un kavanozunun içine bir defne yaprağı konur.
  • Sarımsaklar her zaman hazır bulundurulmak isteniyorsa,kabukları soyulduktan sonra bir kavanoza doldurup,üzerine zeytinyağı koyarak muhafaza edilebilir.
  • Patatesleriniz çoksa filizlenmemesi için torbanın içine 1 adet elma koyun 8 hafta filizlenmesini önleyin.

0 yorum: