20.01.2010

Kuş yuvası

MALZEMELER
2 Adet yufka
yarım bardak süt
2 kaşık yoğurt
2 yumurta
yarım fincan zeytinyağı
3-4 sivri biber
100 gr.rendelenmiş kaşar peyniri
biraz suçuk
2 tane domates
1 yumurta sarısı
YAPILIŞI
Yufkaların herbiri 8 eşit parçaya bölünür bir kapta süt,yoğurt,yumurta ve yağ çırpılır.Sıra ile bu karışımdan parçaların üzerine sürülür.
 Üçgen yufkaların geniş kenarlarından tutulup,rulo yapılarak sigara böreği saruyormuş gibi yarıya kadar sarılır.Dar kenarırulonun ortasına değecek şekilde içe katlanır.Geniş kenarıniki ucu içe doğru döndürülerek birleştirilir.Böylece altı kapalı havuz şeklini alır.Diğer yandan sucuklar doğranıp,sivri biber ve kaşar karıştırılır ve havuzlara paylaştırılır.Domates dilimlenir ve böreklerin üzerine yerleştirilir.Yumurta sarısıda yufkanın kenarlarına sürülüp önceden 200 dercede ısıtılan fırında pişirilir.

Related Posts

Kuş yuvası
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.