Ankara tava


MALZEMELER
2 bardak arpa şehriye
1 adet soğan
4 adet sivri biber
2 adet domates
200 gr.kuzu eti
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı sıcak su
4 yemek kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI
1 Adet soğanı ince dilimler halinde doğrayın 4 adet sivri biberi ince ince doğrayın 200 gram kuzu etini kuşbaşı şeklinde doğrayın 2 adet domatesi küçük küpler halinde doğrayın bir tencerenin içine 2 yemek kaşığı tereyağı koyun ve üzerine soğanları ilave edin karıştırın üzerine etleri atarak yaklaşık 7-8 dakika soteleyin üzerine domatesleri ve yeşil biberleri ekleyin karıştırın üzerine 6 su bardağı sıcak su katın 1 tatlı kaşığı tuz ilave ederek tencereyi kapatarak yaklaşık yarım saat kaynatın.
Diğer yandan bir tavanın içine 4 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin yağ hafif ısınınca içine 2 bardak şehriye atarak esmerleninceye kadar 5-6 dakika kaynatın kavrulan şehrişyeyi bir kenara alarak pişmek üzere olan etin içine şehriyeyi aktarın karıştırın pilav demler gibi suyunu çektirin suyunu çekince ocaktan alın ve servis edin.

0 yorum: