19.01.2010

Ankara tava

MALZEMELER
2 bardak arpa şehriye
1 adet soğan
4 adet sivri biber
2 adet domates
200 gr.kuzu eti
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı sıcak su
4 yemek kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI
1 Adet soğanı ince dilimler halinde doğrayın 4 adet sivri biberi ince ince doğrayın 200 gram kuzu etini kuşbaşı şeklinde doğrayın 2 adet domatesi küçük küpler halinde doğrayın bir tencerenin içine 2 yemek kaşığı tereyağı koyun ve üzerine soğanları ilave edin karıştırın üzerine etleri atarak yaklaşık 7-8 dakika soteleyin üzerine domatesleri ve yeşil biberleri ekleyin karıştırın üzerine 6 su bardağı sıcak su katın 1 tatlı kaşığı tuz ilave ederek tencereyi kapatarak yaklaşık yarım saat kaynatın.
Diğer yandan bir tavanın içine 4 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin yağ hafif ısınınca içine 2 bardak şehriye atarak esmerleninceye kadar 5-6 dakika kaynatın kavrulan şehrişyeyi bir kenara alarak pişmek üzere olan etin içine şehriyeyi aktarın karıştırın pilav demler gibi suyunu çektirin suyunu çekince ocaktan alın ve servis edin.

Related Posts

Ankara tava
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.