Fırında sütlaç


MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
2 bardak su
10 bardak süt
4 kaşık nişasta
2 paket vanilya
3 bardak şeker
2 yumurta sarısı
YAPILIŞI
Pirinç yarım saat ılık suda bekletilir bol suyla yıkanıp süzülür.1 bardak su eklenip kısık ateşe konur suyu çekilince süt,vanilya ve şeker eklenir.Pirinç iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte,sürekli karıştırılarak pişirilir.Nişasta 2-3 kaşık suyla karıştırılıp pütürleri giderilir ve yavaş yavaş tencereye eklenir.4-5 dakika daha pişirilir.Yumurta sarısı çırpılıp 1 kepçe sütlaç ekleyerek karıştırılır sonrada tencereye eklenir  bir taşım daha kaynattıktan sonra tencere ateşten alınır ısıya dayanıklı kase ve güveçlere koyulup tepsiye dizilir kaselerin yarısına gelecek şekilde teposiye konur sütlacın üzeri kızarıncaya kadar fırında tutulur.

1 yorum: