20.12.2009

Kilis Tava

Pişirme süresi:25 dakika fırında (önceden 180 derce ısıtılmış)
Malzemeler:yağsız kıyma(400 gram)
soğan (1adet)
bayat ekmek içi (4 dilim ufalanmış)
sivri biber (3 adet)
maydanoz (yarım demet)
yumurta(1 adet)
sarımsak(1 diş)
margarin (1 yemek kaşığı)
patates(üç adet üzeri için)
tuz (1 tatlı kaşığı)
karabiber(1 çay kaşığı)
köfte baharatı(1 çay kaşığı)
Yapılışı:
Boş bir kabın içine 400 gram yağsız kıymayı koyun.Üzerine bir çay kaşığı köfte baharı,1 çay kaşığı karabiber ve bir tatlı kaşığı tuz ilave edin.Bir diş sarımsağı rende ile rendeleyerek ve bıçakla ezerek karışıma ilave edin.Ardından 4 dilim ufalanmış ekmek içini karışıma ekleyin 1 adet yumurtayı karışıma kırın 1 adet soğanı çok ince doğrayın ve karışıma ekleyin 3 adet sivri biberi ince ince doğrayın yine karışıma ekleyin kabuğu soyulmuş patatesi önce ortadan ikiye kesin ardından ince ince dilimleyin ve bir kenara ayırın.Bir fırın tepsisinin dibini 1 yemek kaşığı margarinle iyice yağlayın kabın içine hazırladığınız köfte harcını hamur yoğurur gibi yaklaşık 3,4 dakika yoğurun yoğurulan kıymayı yağladığınız tepsinin içine yayın kıymanın kenar kalınlığı 1 cm incelince patatesleri aralarda boşluk olmadan üste üste dizin ve 180 derece ısıtılmış fırına verin 25 dakika boyunca pişirin afiyet olsun.

Related Posts

Kilis Tava
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.