17.10.2011

Zeytinyağlı antep dolması

Malzeme

    10 adet kurutulmuş patlıcan
    6 adet kurutulmuş biber

    2 adet orta boy soğan
    2 su bardağı pirinç
    1 su bardağı zeytinyağı
    10 diş sarmısak
    1 çorba kaşığı biber salçası
    1 çorba kaşığı domates salçası
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    1 tatlı kaşığı limon tuzu
    1 çorba kaşığı nane, tuz 
    Yapılışı
KurutulmuŞ patlıcanları bol kaynar suda yarım saat haşlayın. Biberleri de aynı suya koyup 10 dakikahaşlayın. Patlıcan ve biberleri soğuk suda biraz bekletip, süzgece alın. Diğer tarafta, küp doğranmış soğanları, zeytinyağında kavurun. İnce kıyılmış sarmısakları katın. Salçaları ekleyip, pirinçle birlikte kavurun. Tozşekeri ilave edin. Daha sonra 1 su bardağı su ilave edip, 5 dakika pişirin. Naneyi ekleyip, tencereyi ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Ardından patlıcan ve biberleri bu harçla doldurup, tencereye dizin. Üzerine tuz ve limon tuzunu serpin. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. 30 dakika pişirip, soğuduktan sonra servis yapın.

Related Posts

Zeytinyağlı antep dolması
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.