Malzeme
dakika haşlayın. Patlıcan ve biberleri soğuk suda biraz bekletip, süzgece alın. Diğer tarafta, küp doğranmış soğanları, zeytinyağında kavurun. İnce kıyılmış sarmısakları katın. Salçaları ekleyip, pirinçle birlikte kavurun. Tozşekeri ilave edin. Daha sonra 1 su bardağı su ilave edip, 5 dakika pişirin. Naneyi ekleyip, tencereyi ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Ardından patlıcan ve biberleri bu harçla doldurup, tencereye dizin. Üzerine tuz ve limon tuzunu serpin. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. 30 dakika pişirip, soğuduktan sonra servis yapın.
- 10 adet kurutulmuş patlıcan
6 adet kurutulmuş biber
2 adet orta boy soğan
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
10 diş sarmısak
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 çorba kaşığı nane, tuz
- Yapılışı
Zeytinyağlı antep dolması
4/
5
Oleh
Elifce