20.10.2011

Havuç dolma tarifi

Malzemeler:

8 adet iri havuç
6 yemek kaşığı pirinç
1 adet ince doğranmış kuru soğan
1 çay kaşığı dereotu
1 tatlı kaşığı salça(katmasanız da olur)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yeterince tuz

Hazırlanışı:
Havuçları temizleyip üçe veya büyüklüğüne göre ikiye bölüyoruz.Bol suda iyice haşlıyoruz, suyunu süzüp soğuttuktan sonra içlerini oyuyoruz, soğanı ve pirinci yağda kavurup salça dereotu ve tuzunu ekliyoruz, suyunu verip kısık ateşte az suda iyice pişiriyoruz, havuçların içine doldurup servis ediyoruz. (kaynar suda maydanoz saplarını yumuşatıp süsleyebilirsiniz) 

Related Posts

Havuç dolma tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.