Sütlü tatlıların en sevilenlerinden, dondurmayla çok yakışan bir lezzet, Tavuk Göğsü...
(4 kişilik)
malzeme
1 lt. süt
50 gr. tavuğun göğüs eti
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı tozşeker
Hazırlanışı:
Pirinç ununu yaklaşık yarım su bardağı ılık suyla karıştırıp boza kıvamına getirip 1-2 dakika dinlendirin. Tavuğun göğüs etini iyice haşlayıp, tel tel ayırın. Sütle ıslak pirinç ununu karıştırın, orta ısıdaki ateşte karıştırarak pişirin. Pişen süte tavuk etini ekleyin, karışım kaynadıktan sonra şekeri ilave edin, çok hafif ateşte karıştırarak 30 dakika kadar kaynattıktan sonra tepsiye dökün. Soğuduktan sonra dilimleyin, yuvarlayarak tabaklara alıp servis yapın.
(4 kişilik)
malzeme
1 lt. süt
50 gr. tavuğun göğüs eti
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı tozşeker
Hazırlanışı:
Pirinç ununu yaklaşık yarım su bardağı ılık suyla karıştırıp boza kıvamına getirip 1-2 dakika dinlendirin. Tavuğun göğüs etini iyice haşlayıp, tel tel ayırın. Sütle ıslak pirinç ununu karıştırın, orta ısıdaki ateşte karıştırarak pişirin. Pişen süte tavuk etini ekleyin, karışım kaynadıktan sonra şekeri ilave edin, çok hafif ateşte karıştırarak 30 dakika kadar kaynattıktan sonra tepsiye dökün. Soğuduktan sonra dilimleyin, yuvarlayarak tabaklara alıp servis yapın.
Tavuk göğsü nasıl yapılır
4/
5
Oleh
Elifce