19.06.2011

evde yapılan doğum günü pastası

Malzemeler:
 Keki İçin: 150 gr margarin 1 su bardağı şeker 3ad yumurta 1 + 1/4 su bardağı un 1,5 çay kaşığı kabartma tozu 2 çorba kaşığı kakao 2 çorba kaşığı süt 1parça yağlı kâğıt İçi İçin: 1 paket çikolatalı kremşanti arzu edilen meyveler (ben vişne kullandım) Süsleme İçin: 1 paket bitter çikolata 1 paket fıstıklı çikolata 
Hazırlanışı:
 Keki hazırlamadan önce kremşantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayalım ve dondurucuya koyalım. İçine koyacağımız meyveleri doğrayalım ve bir süzgeçte suyunun süzülmesi için bekletelim. Bir kâseye çikolatalarımızı bölerek koyalım üzerine 1 çay bardağı su ilave edelim. Fırınımız 150 dereceye getirelim ısınsın… Oda sıcaklığında yumuşayan margarinimizi şeker ile çırpalım. Yumurtaları karışıma ilave edelim karıştıralım. Unu, kabartma tozunu, kakao ve sütü de ilave edip iyice çırpalım. Kek kalıbımıza yağlı kağıt serelim ve karışımı içine dökelim fırınımıza koyalım ve 180 derecede 30–40 dk. arası pişirelim.Çikolatalı kasemizi fırınımızın üzerine koyalım .Erimeye başlayınca ara ara karıştıralım  Kekimizi kalıbımızdan çıkaralım ve 2 ye keselim. Hazırladığımız kremşantimizi. Kekin bir parçasının üzerine sürelim ve meyvelerimizi de ilave edelim üstünü kapatalım. Kalan kremşantiyi de kekin yan çevresine sürelim. Erimiş çikolatalarımızı da kekimizin üzerine sürelim. Buzdolabında servise kadar dinlendirelim. 

Related Posts

evde yapılan doğum günü pastası
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.