Limonata, sıcak yaz günlerinin vazgeçilmez lezzeti. Evde yapıldığında ise tadına doyum olmayan bir içecek. Dünyanın neredeyse her yerinde içilen limonata, aynı zamanda çok güçlü bir antioksidan.
Limonata birçok farklı şekilde yapılabilir. Aşağıdaki farklı iki tarifi deneyebilirsiniz. Hangisinin daha lezzetli olduğuna siz karar verin. Limonata tarifi 1Malzemeler
5 limonun suyu
bardağı soğuk su
Nane
Buz
- Yapılışı
Orta ateşte sürekli karıştırarak şekeri eritin.
Şeker tamamen eridiğinde ocağın altını kapatın.Hazırladığınız şerbet soğuyana kadar bekleyin.Soğuyan şerbeti, 1 su bardağı soğuk su ile karıştırın.Limonların suyunu da karışıma ekleyin.Nane ve buz ile servis edin.
5 limon
1.5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 tutam nane
Yapılışı
- Öncelikle limonların kabuklarını rendeleyip sularını sıkın. Posalarını ve suyunu cam bir kaba koyun.
- Tencereye limon kabuklarının 1/4’ünü, suyu ve şekeri koyup kaynayana kadar karıştırın.
- Limon suyunu ve posalarını koyduğunuz cam kaseye hazırladığınız şerbeti ekleyin, soğumaya bırakın.
- Soğuyan karışımın içine naneyi ilave edip ağzını kapatın ve 1 gün bekletin.
- Tam 24 saat bekleyen karışımı ince bir tülbent ile sürahiye süzün.
- Limonatanız hazır! Soğutup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Evde pratik ve kolay limonata yapmanın püf noktaları
4/
5
Oleh
Elifce