MALZEMELER
Hamuru için : un su ve tuz yoğuruyorz...
içi için : patatesi haşlıyoruz eziyoruz biraz yağda ince kıyılmış soğanları öldürüyoruz sonra salça katıyoruz isteğe göre baharat olabilir
bu sosla haşlanmış ezilmiş patatesleri karıştırıyoruz..
ve bir beze yapıp hamuru açıyoruz mantı yufkası mantığıyla
açılan yufkayı çay bardağıyla kesiyoruz patatesli harçtan içine koyup katlıyoruz.
sonra bu küçük börekleri haşlıyoruz isteğe göre sumak ekşili sarımsaklı
yada sadece tereyağlı yapabilirsiniz...çok ünlü maraş biberimizdende koymayı unutmayın.
Hamuru için : un su ve tuz yoğuruyorz...
içi için : patatesi haşlıyoruz eziyoruz biraz yağda ince kıyılmış soğanları öldürüyoruz sonra salça katıyoruz isteğe göre baharat olabilir
bu sosla haşlanmış ezilmiş patatesleri karıştırıyoruz..
ve bir beze yapıp hamuru açıyoruz mantı yufkası mantığıyla
açılan yufkayı çay bardağıyla kesiyoruz patatesli harçtan içine koyup katlıyoruz.
sonra bu küçük börekleri haşlıyoruz isteğe göre sumak ekşili sarımsaklı
yada sadece tereyağlı yapabilirsiniz...çok ünlü maraş biberimizdende koymayı unutmayın.
Sulu börek tarifi yöresel (k.maraş)
4/
5
Oleh
Elifce