27 Şubat 2018 Salı

Süleymaniye çorbası tarifi

Çorbalar soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir yemek türü olarak en çok yapılanlardır. Çorba Süleymaniye çorbası nasıl yapılır Süleymaniye çorba tarifi....





Malzeme

250 gr kırmızı mercimek
125 gr ıspanak
125 gr margarin
1 Çorba kaşığı un
Yarım adet havuç
Yarım adet domates
Yarım adet kabak
Yarım adet soğan
Yarım adet patates
2 Diş sarımsak
Yeterince su
1 Çay kaşığı tuz
Köftesi için :
125 gr yağsız kıyma
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çorba kaşığı un
1 Çay kaşığı tuz

Yapılışı

Mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra haşlayın ve haşlanan mercimeği süzün.
Ayrı bir yerde soyup yıkadığınız havuç, patates, kabak, domates, soğan ve sarmısağı rendeleyin.
Bol suda yıkadığınız ıspanakları küçük küçük doğrayıp hepsini yağda kavurun.
3 su bardağı su ilave edip pişirin.
Köftesi için:
Başka bir tencereye yağ ve un koyup kavurduktan sonra yeterince su ile unu inceltip içine haşladığınız mercimeği ve yeterince soğuk suyu ilave edin.
Biraz kaynatıp içine kavurduğunuz sebzeleri ekleyin.
Çorba pişerken kıyma, karabiber ve tuzu karıştırıp küçük köfteler yapın.
Ve bu köfteleri yağda kızartın.
Kızartığınız köfteleri kaynamakta olan çorbaya atıp 10 dakika kadar pişirip ateşten alın
Tarkan ŞAŞMAZOĞLU


Related Posts

Süleymaniye çorbası tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.