8.12.2016

Avcı Böreği tarifi


Kıymalı börek sevenler için avcı böreği ideal bir seçenek. Oldukça besleyici olan bu börek, bulgur, biber salçası, ceviziçi katkısı ile damakları avlayacak türden…

Avci BoregiMalzemeler

4 adet hazır yufka
4 yumurtanın akı
250 gr. kıyma
3 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı bulgur
1 çay bardağı sıcak su
Yarım su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurta sarısı
Galeta unu
Yapılışı
Kıymayı yemeklik olarak doğradığımız soğanla beraber kavuruyoruz. Daha sonra bulguru ve suyunu da ekleyip pişmeye bırakıyoruz.

Pişme işlemini bitirince cevizi, tuzu, karabiberi ve kıydığımız maydanozu ekleyelim. Diğer bir tarafta yumurta aklarını çatal yardımıyla köpürtene kadar çırpalım.

Yufkalardan birini masanın üzerine yayalım. Üzerine yumurta akını iyice sürelim. İkinci yufkamızı da üzerine serelim. Onunda üzerine yumurta akından sürelim. Daha sonra yufkayı 8 eşit parçaya bölelim. Her parçanın geniş kısmına kıymalı içten koyalım ve sigara böreği sarar gibi, yalnız biraz daha geniş olarak saralım. Aynı işlemi kalan yufkalara da uygulayalım.

1 adet yumurtayı bu kez sarısıyla beraber çırpalım. Sarılmış böreklerimizi önce yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp, önceden ısıtılmış yaklaşık 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

ARDANIN MUTFAĞI

Related Posts

Avcı Böreği tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

1 yorum:

Tulis yorum
avatar
11.01.2017 09:53

Çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık. Sitemize Bekleri Yemekevi.net

Reply