1 Kasım 2016 Salı

Ballı kıtır tarifi

Malzemeler
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
Aldığı kadar un
1 çay bardağı bal
Kızartmak için: 
Sıvıyağ
Süslemek için:
Hindistancevizi
Dut kurusu
Ballı Kıtır Yapılışı
Bir kaba zeytinyağıyumurta, süt ve aldığı kadar un koyup, sert bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurdan uzun şeritler yapıp, 2-3 cm uzunluğunda verev dilimler kesin. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Yapışmaz bir tavada balı eritin. Eriyen balın içine kızarmış kıtırları ekleyip, her tarafını iyice bala bulayın. Kıtırları servis tabağına aktarıp, üzerine hindistancevizi ve dut kurusu serpip, servis yapın.
.

Related Posts

Ballı kıtır tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.