13.10.2016

Mısır çorbası tarifi

Giresun yöresine ait olan bu çorbayı denemek isteyenler bu tarif tam size göre.


Malzemeler:
1 su bardağı mısır bulguru
1 su bardağı kuru fasulye
2 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, nane, kekik
5-6 dal maydanoz (üzerine)
Yapılışı:
Kuru fasulye ve mısır bulguru akşamdan ayrı ayrı kaplarda ıslatılır.
Süzüldükten sonra bir tencerede birleştirilir ve üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su eklenir.
Çorba kıvamında pişinceye kadar kaynatılır ve tuzu ayarlanıp bekletilir.
İnce kıyılmış soğanlar tereyağında pembeleşinceye kadar sote yapılır.
Nanesi ilave edilip kavrulduktan sonra çorbaya ilave edilir.
Servis ederken üzerine kekik serpilir.
haber7

Related Posts

Mısır çorbası tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.