Borani tarifi


Borani nasıl yapılır ıspanakli borani tarifi....

Malzemeler:

1 kilo ıspanak
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
2 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı su
Tuz
Yoğurt
Sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı:

Ispanakların yapraklarını dallarından ayırın. Bir tencerede bir miktar tuzlu suyu kaynatın ve ıspanakları içine koyun. Yumuşayınca delikli kepçeyle çıkarın. Bir süzgecin içine koyup fazla suyunu atmasını bekleyin. Küçük bir tencereye bir çay bardağı sıvı yağı koyun ve içine unu ilave edin. Sürekli karıştırarak un pembeleşinceye kadar kavurun. Süt ve suyu ilave edin. Bu karışım koyu muhallebi kıvamına gelince, içine ıspanakları ekleyin. 1 dakika kadar birlikte kavurduktan sonra ateşten alın. Üzerine sarmısaklı yoğurt yayın. Salçayı tereyağı ile biraz pişirin. Yemeğin üzerine sosu gezdirip, servis yapın.
milliyet.com.tr

0 yorum: