14.03.2016

Puf Puf Patates Hamurlu Poğaça

MALZEMELERİ
2 adet haşlanmış ve iyice ezilmiş patates
1 paket instant maya
Tuz
1 su bardağı süt
3/4 bardak sıvı yağ
4 bardak un
İçi için ;peynir
Üzerine ;1 yumurta
YAPILIŞI
Puf puf kabardıkça kabaran hamurunda patates olan güzel bir poğaça paylaşacağım. Eskişehir’ de ekmeğini yemiştim gerçekten yumuşacık ve leziz bir tat. 2 haşlanmış ve ezilmiş patatesin üzerine ısıttığımız sütü ve yağı ekliyoruz. Mayayı da serpip iyice harmanlıyoruz. Ununu da yavaş yavaş ekliyoruz. Patates unu çok seviyor hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz. 30 dakika hamuru dinlendiriyoruz. Altına yaklaşık yarım bardak un serptiğimiz tepside yoğurup bezelere ayırıyoruz. 17 beze oldu bu tarifte. Yumuşak hamur olduğu için şekil vermesi biraz zor. İç malzemeyi koyup istediğimiz şekli veriyoruz. Üzerine yumurtayı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişiriyoruz.
haber7

Related Posts

Puf Puf Patates Hamurlu Poğaça
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

1 yorum:

Tulis yorum
avatar
Adsız
30.03.2016 16:41

Merhabalar,
Instant maya yerine kabartma tozu kullansak olur mu?
Şimdiden teşekkür ederim

Reply