Muffin börek tarifi


Kesilen hazır yufkaları muffin kalıplarını yerleştirin. Süt, zeytinyağı, yumurta ve yoğurtla hazırlanan sıvı karışıma tarifte yer alan doğranmış ıspanak, maydanoz ve lor peynirini de katın. İç harcıyla buluşan porsiyonluk börekler, muffin börek tarifi olarak nar gibi kızarmış çıtır çıtır bir şekilde karşınıza çıkar. Muffin böreklerin yapımı oldukça pratiktir, yufkanız varsa hemen pişirebilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. İşte sizlere muffin böreklerin tarifi...

Malzemeler

3 adet hazır yufka
İç harcı için:
200 gram ıspanak
100 gram lor peyniri (ya da az yağlı beyaz peynir)
1/4 demet maydanoz
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı pul biber
1/2 çay kaşığı tuz
Muffin kalıplarını yağlamak için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Nasıl yapılır

- İç harcı için; ayıklanmış ıspanak yapraklarını ince ince doğrayın, arzuya göre körpe sap kısımlarını da kullanın. Maydanoz yapraklarını incecik kıyın.
- Süt, zeytinyağı, yumurta, yoğurt ve kabartma tozunu derin bir karıştırma kabında çırpın. Tuz ve pul biber ilavesiyle tatlandırın.
- Doğranmış ıspanak, maydanoz ve lor peyniri eklediğiniz börek harcını son bir kez karıştırıp bir kenarda bekletin. Göz göz olan muffin kalıplarını yumurta fırçası yardımıyla yağlayın.
- Mutfak tezgahına açtığınız her yufkayı dört eşit parçaya bölün. Çeyrek yufka parçalarını mutfak makası yardımıyla ya da elinizle kırpın. Bir çeyrek yufkadan bir adet muffin börek hazırlayacaksınız.
- Yufka parçalarını muffin kalıplarına paylaştırın. Orta kısımlarını elinizle hafifçe bastırıp çukur hale getirin. Hazırladığınız iç harcı orta kısımlarına paylaştırın. Arzuya göre üzerlerini az miktarda yufka parçasıyla kapatın.
- Muffin börekleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20 dakika pişirin ve sıcak sıcak sevdiklerinizle paylaşın.
kadinvekadin
Bu yazı counter kişi tarafından okundu.

0 yorum: