Adıyaman köfte tarifi


Malzemeler:
500 gr dana-kuzu karışık kıyma
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı karabiber (silme)
1 tatlı kaşığı pul biber (tepeleme)
Tuz
5 tane orta boy patlıcan
1 küçük kahve fincanı zeytinyağı
Sos için:
2 domates
1 yeşil biber
1 diş sarımsak
4 kaşık sıvı yağ
Tuz
Yapılışı:
Patlıcanlar közlenir. Soyulurken tepe kısımları bırakılır. Soğan çok ince doğranır veya mutfak robotunda çekilir. Kıyma yoğurma kabına alınır üzerine soğan, maydanoz, pul biber, karabiber, tuz ve ekmek içi eklenir. İyice yoğrulur. Hazırlanan köfte göz kararı 5 parçaya ayrılır. Bir parça strech film tezgaha yayılır ve bir parça köfte harcı alınır. El yardımıyla köfte inceltilir. Ortasına patlıcan yatırılır, şekil verilerek kapatılır. Tepsiye dizilir ve üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürülür. Önceden ısıtılmış fırında 210-220 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir (patlıcan zaten piştiği için köfte biraz kızarınca, kurumadan fırından çıkarmak lazım) . Biber ince kıyılır, sıvıyağda kavrulur. Üzerine rendelenen domatesler ve tuz eklenir.Sarımsak ezilir, eklenir. Suyunu çekene kadar pişirilir. Servis yaparken köftelerin üzerine birer kaşık gezdirilir. 
Bu yazı counter kişi tarafından okundu.

0 yorum: