Düğün çorbası tarifi


Düğün çorbası nasıl yapılır düğün çorbası tarifi...

Malzemeler
250 gram kuzu gerdan 
6 su bardağı su 
Tuz 

Terbiyesi için: 
1 adet yumurtanın sarısı 
1 çay bardağı yoğurt 
2 çorba kaşığı un 
Yarım limonun suyu 

Üzerine: 
1 çorba kaşığı tereyağı, pulbiber

Düğün Çorbası Yapılışı

Kuzu gerdan etini, 6 su bardağı suda yumuşayana kadar iyice haşlayın. Suyunu başka bir tencereye süzün ve eti soğumaya bırakın. Soğumuş eti küp şeklinde doğrayın ve bir kenara alın. Diğer yandan yumurta sarısı, yoğurt, un ve limon suyunu bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir hal alana kadar iyice çırpın. Üzerine az su ilave edip, akıcı bir kıvam elde edin. Et suyunun içine etleri ilave edin ve pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca hazırladığınız terbiyeyi yavaşça ilave edin ve karıştırın. Tuzunu ayarlayıp, kısık ateşte 5 dakika kaynamaya bırakın. Tereyağında pulbiberi yakıp, çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
Takvim.

0 yorum: