7 Ağustos 2014 Perşembe

Çiçek poğaça tarifi

Poğaça nasıl yapılır çiçekli poğaça tarifi....

Malzemeler:
2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
2 yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
5~6 su bardağı un
1 paket (11 gr) instant maya
İç harcı için:
1 soğan
200 gr mantar
500 gr ıspanak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Süt, ayçiçek yağı, 1 yumurta, 1 yumurtanın akı, şeker, tuz ve mayayı bir kaba alın ve azar azar un ekleyerek yoğurun. Hamuru üzerine nemli bir bez koyarak mayalanmaya bırakın. Kıyılmış soğan, dilimlenmiş mantar ve küçük kesilmiş ıspanağı zeytinyağında kavurun. Hamurdan küçük bir parça alarak elips şeklinde açın. Bir kenarına harcı koyun diğer kenarını kopmayacak şekilde bıçakla kesikler yapın. Hamurun malzemenin olduğu tarftan diğer yana doğru sarıp şekil verin. Yağlanmış ya da yağlı kağıt olan tepsiye dizin ve 175 derecelik fırında pişirin.

Related Posts

Çiçek poğaça tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.