İçli köfte tarifi ( K.maraş)


  • 500 Gram Bulgur (Köftelik)
  • 250 Gram Kıyma (Köftelik, Yağsız)
  • Yarım Çay Bardağı İrmik
  • Yarım Su Bardağı Un

İç malzeme

  • Yarım Çay Kaşığı Pul Biber
  • Yarım Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1,5 Su Bardağı Ceviz (Dövülmüş)
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  • Yarım Demet Maydanoz
  • 4 Adet Kuru Soğan (Orta Boy)
  • 500 Gram Kıyma


İçini hazırlamak için, 500 gram kıymayı tavaya koyun ve suyu çekilene kadar ezerek karıştırın. Suyu çekilmiş kıymanın üzerine ince kıyılmış soğan ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı ilave edip iyice kavurun. Kavrulan kıymaya biber salçası, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip kavurmaya devam edin. Kavrulduktan sonra ocaktan alıp içerisine ince kıyılmış maydanoz ve dövülmüş cevizi ilave edip iyice karıştırın ve arada karıştırark soğumaya bırakın.
 Köfte harcını hazırlamak için, derin yoğurma kabına, 250 gram yağsız kıyma, 500 gram ince bulgur, un ve irmiği koyup azar azar su ilavesi ile köfte harcı kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
 Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. İşaret parmağı ve orta parmağınızla ortasına bastırarak ve çevirerek içlerini açıp harcı inceltin. Arada elinizi soğuk suya batırabilirsiniz.
 Gereken inceliği elde ettikten sonra 2 tatlı kaşığı kıymalı harç ile içlerini doldurun ve sıkıca kapatın ve elinizi ıslatarak şekil verin.
 Derin ve geniş bir tencereye su koyup kaynatın. Kaynayan suya bir miktar tuz ilave edip köfteleri, tencerenin dibinde olacak şekilde suya atın. 10 dakika haşladıktan sonra çıkartarak servis tabağına dizin ve servis yapın. 

0 yorum: