24.02.2014

Pirinçli tavuk çorbası tarifi

Malzemeler
2 adet tavuk göğsü,  2 çay bardağı pirinç, 5 su bardağı su, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 kaşık un (isteğe bağlı), tuz, nane, kekik, kırmızıbiber, 3 adet defne yaprağı
Yapılışı:4 su bardağı suyumuza defne yapraklarımızı ve tuzumuzu atarak tavuğumuzu haşlıyoruz. Defne yaprağı tavuğumuza hoş bir koku verip boğazlara iyi gelecek bir aroma bırakacaktır.
Haşlanan tavukları bir kenara alıp soğumasını bekliyoruz. Tavukları haşlamış olduğumuz suyun içine iki çay bardağı pirinci katarak pirinçler biraz şişene kadar haşlıyoruz. Soğumuş olan tavuk göğüslerimizi ister elinizde didikleyerek isterseniz bıçakla küçük küçük kuşbaşı halinde doğruyoruz. Tavuklarımızı biraz haşlanmış olan pirinçlerimiz ile buluşturarak üzerine bir bardak soğuk su ilave ederek birlikte kaynayıncaya kadar pişiriyoruz. Çorbanın kıvamına göre su oranını artırabilirsiniz.
Çorba hazırlarken un, kıvam artırmak için kullanılır. Küçük bir tavada yağımızı biraz ısıtıyoruz ve içine nanemizi, kırmızıbiberimizi, tuzumuzu ve tavuğa çok yakışan kekiğimizi koyarak biraz kavuruyoruz. Kaynamış olan baharatlarımızı çorbamıza katıp 5 dakika daha kısık ateşte pişiriyoruz.
zaman

Related Posts

Pirinçli tavuk çorbası tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.