2.02.2010

yumurtalı hoşmerim tarifi

MALZEMELER
 250gr. tereyağ yada sade yağ
3 su bardağı un
2 su bardağı süt
3 adet yumurta
ayrıca 1 yemek kaşığı tereyağı
üzeri için:
2 su bardağı bal yada pudra şekeri
taze kaymak.
YAPILIŞI
Yağ ve unu geniş bir tavaya koyup orta ısılı ateşin üzerine koyun.Sürekli karıştırarak 15 dakika kavurun.Unun rengi iyice kahverengi olunca bir kasede çırptığınız süt ve yumurtayı azar azar tavaya aktarın suyunu çekinceye kadar pişirip ocaktan alın.Başka bir küçük tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını koyup üzerine hoşmerimi ekleyinve orta ısılı ateşte karıştırarak alt tarafını kızartın hoşmerimi servis tabağına ters çevirip üzerine bal yada pudra şekerini serpin varsa kaymak yanına koyarak servis edin.

Related Posts

yumurtalı hoşmerim tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.