21.06.2013

Sade pilav tarifi

Sade PilavMalzemeler
2 bardak pirinç, 3 yemek kaşığı margarin, 3 bardak su veya et suyu, 2 tatlı kaşığı tuz, yarım tatlı kaşığı şeker.

Tarif
Pirinci ayıklayıp bir kaseye koyun, üzerine sıcak tuzlu su katın. Soğuyana kadar bekletin. İyice yıkayıp süzün. Bir tencerede margarin eritin. Su veya et suyu ve pirinci katın; tuz ve şeker koyun. İyice karıştırıp kapağını kapatın; önce harlı, sonra kısık ateşte, suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin. Altını kapatıp 15 dakika kendi buğusunda demlendirin. Servis yapmadan önce tahta bir kaşıkla iyice karıştırın.

Related Posts

Sade pilav tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.