Etli nohut yemeği tarifi


Lezzetli etli nohut yemeği nasıl yapılır işte tarifi
Malzemeler
2 su bardağı nohut, yarım kg. kuşbaşı et, 2 adet soğan, 2 çorba kaşığı margarin, , 2-3 adet domates, 2 su bardağı su, tuz, pul biber.

Tarif
Akşamdan nohutları ayıklayıp, yıkayıp, bol suda bekletin. Ertesi gün fazla yumuşamadan bir miktar haşlayın. Rendelenmiş veya ince ince doğranmış soğanları margarin'de kavurun. İçine eti ekleyerek rengi değişinceye kadar kavurun. Kabuğunu soyarak ince ince doğradığınız veya rendelediğiniz domatesleri de ilave edip karıştırın. 2 su bardağı su ve nohutu ekleyerek yemeği ağzı kapalı olarak kısık ateşte yumuşayana dek pişirin. Ateşten indirmeden 10 dakika önce tuzunu ekleyin. Üzerine pulbiber serpip, servis yapın.

0 yorum: