23.04.2013

Etli kabak tarifi

MALZEMELER:

500 gram turuncu kabak
260 gram kuzu sırtı
1 adet soğan
2 adet biber
5 adet domates l 2 şişe üzüm suyu
Zeytinyağı l Tuz, karabiber 

YAPILIŞI:


Turuncu renkli yemeklik kabağı 1 santim kalınlığında, 4 cm boyutlarında kesin. Geceden tuzlayıp buzdolabına koyun. Kuzunun sırt kısmından aldığınız eti de 3 veya 4 dilim olacak şekilde kasabınıza doğratın. Soğanları ve biberleri ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Tencereye önce kabakları dizin, sonra etleri yerleştirin. Üzerine soğanları ve biberleri koyun. En son domatesleri ekleyin. Üzüm suyunu ilave ettikten sonra, 1-2 kaşık zeytinyağı koyun. Tuz, karabiber ilave edin. Ocağın altını kısık açarak, 1-1,5 saat pişirin. Not: Tencerenize göre üzüm suyunu daha az da koyabilirsiniz.

Related Posts

Etli kabak tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.