Öcce tarifi (Gaziantep)



Gaziantep'in yöresel tatlarından Öcce tarifi, Mutfağım programından...
Malzemeler:500 gram yeşil soğan
250 gram taze sarımsak
4 bağ maydanoz
2 şişe soda
3 adet yumurta
2 kaşık kırmızı biber
½ kaşık karabiber
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yapılışı:500 gram yeşil soğan250 gram taze sarımsak ve 4 bağ maydanoz incecik doğranır. Üzerine 1 paket kabartma tozu serpilir ve 3 yumurta kırılır. 2 kaşık kırmızı biber ve yarım kaşık karabiber eklenen karışıma un ve 2 şişe soda dökülür. Karıştırılıp yoğurulan malzemeler istenen kıvama gelene kadar un eklenir. Tavada kızdırılan yağa hazırlanan harç kaşık yardımıyla dökülür. Öcceler yağda çevirilerek kızartılıp servis tabağına alınır.


Kaynak: http://www.kanald.com.tr/mutfagim/
Bu yazı counter kişi tarafından okundu.

0 yorum: