8.03.2012

Eli böğründe tarifi (k.maraş)

Kahramanmaraş'ın yöresel tatlarından Eli Böğründe'nin tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:1 kg kuzu kuşbaşı
1 kg domates
250 gr sivri biber
Kuyruk yağı
 
Yapılışı:
1 kg kuzu kuşbaşı, fırın tepsisinin ortasına yerleştirilir. Etlerin bir yanına 250 gram sivri biber iri iri doğranarak yerleştirilir. Domatesler dörde bölünür ve etlerin diğer tarafına dizilir. Kuyruk yağı minik parçalara bölünür ve çoğunluğu etlerin üzerine olmak koşulu ile bütün malzemelerin üzerine serpilir. Tepsi fırına verilir ve etler hafif kızarana kadar pişirilip, servis yapılır.

Related Posts

Eli böğründe tarifi (k.maraş)
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.