Pancarlı bulgur salatası tarifi



    1 su bardağı pilavlık bulgur
    500 gram pancar turşusu
    1 adet göbek marul
    1 adet kıvırcık marul
    Yarım demet nane
    1 adet soğan
    2 adet kırmızı biber
    Yeteri kadar tuz

    Sos için:
    1 kahve fincanı zeytinyağı
    1 adet limonun suyu
    1 çay bardağı pancar turşusu suyu
    YAPILIŞI:
    BULGURUN üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip, kısık ateşte, bulgur yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çekmesi için ocaktan alıp, tencerenin kapağı kapalı olarak dinlendirin. Derin bir kasede bulgur, küp doğranmış pancar turşusu, kıyılmış göbek marul, kıvırcık marul, nane, halka doğranmış soğan ve kırmızı biberi harmanlayın. Tuz ekleyin. Sos için zeytinyağı, limon suyu ve pancar turşusu suyunu çırpın. Salatayı servis tabağına alıp üzerine sos gezdirerek servis yapın.
    KAYNAK:
http://www.sofra.com.tr

0 yorum: