16.09.2011

Konya güllüsü tarifi


    Bir buçuk su bardağı susam
    125 gram oda sıcaklığında tereyağı
    125 gram oda sıcaklığında margarin
    1 su bardağı pudraşekeri
    Aldığı kadar un

    Üzerine:
    2 çorba kaşığı pudraşekeri
    yapılışı
YAPIŞMAZ yüzeyli bir tavada susamı hafif pembeleşene kadar kavurun. Soğuduktan sonra bir kaseye alın. İçine tereyağı, margarin ve pudraşekeri ilave edip yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar unu azar azar ilave ederek yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerine nemli bir bez örtün ve 15 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamuru bir merdane ile yarım cm kalınlığında açın. Su bardağının ağız kısmı ile yuvarlaklar çıkarın. 5 adet yuvarlağı uçları birbirine değecek şekilde alt alta dizin ve kenarlarını içe katlayarak sigara böreği sarar gibi sarın. Ortadan ikiye kesin ve 2 adet gül elde edin. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın. Bıçakla kesilen kısımlar alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına alın. Üzerlerine pudraşekeri serpin ve servis yapın.

Related Posts

Konya güllüsü tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.