16.09.2011

Fıstıklı üzümlü pilav tarifi


    1 su bardağı pirinç
    2 çorba kaşığı kuşüzümü
    2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı yenibahar, tuz
    yapılışı
PİRİNCİ tuzlu sıcak suda 1 saat kadar bekletin. Suyunu süzüp beyaz suyu gidene kadar yıkayın. Pilav tenceresine 1 kaşık tereyağını alın. Dolmalık fıstığı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Üzerine kuşüzümü ve süzülmüş pirinci ekleyin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra 1.5 su bardağı su gezdirin. Kalan tereyağı, tuz ve yenibaharı ekleyin. Pilavın suyu kaynayınca tencereyi kısık ateşe alın. 10 dakika demlendirerek suyunu çekmesini bekleyin. İyice karıştırıpservis yapın.

Related Posts

Fıstıklı üzümlü pilav tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.