23.09.2011

Kirpi börek tarifi


    2 adet yufka
    2 adet yumurta
    1 çay bardağı krema
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 şişe maden suyu
    Üzeri İçin:
    4 adet sosis
    2 adet patates
    150 gram hellim peyniri
    Kızartmak için:
    Sıvıyağ
    Süslemek için:
    Patlıcan ve siyah zeytin
    Yapılışı
KİRPİNİN bedenini yapmak için yuvarlak bir kalıbın içine yufkalardan birini serin. Diğer yufkayı erişte gibi kıyın ve diğer yufkanın üzerine yerleştirin. Diğer tarafta yumurta, krema, eritilmiş tereyağı ve maden suyunu çırpın. Yufkaların üzerine bu karışımı dökün. Kenarlardan taşan yufkayı böreğin üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin ve servis tabağına alın. Halka doğranmış sosis ve iri küp şeklinde doğranmış patates ile hellim peynirini kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağlarını aldıktan sonra kürdanlara geçirin. Pişen böreğin üzerine bir sosis, bir patates, bir hellim peynirli kürdan olacak şekilde dizin. Yarım patates ve patlıcan kabuğuyla baş kısmını yapın. Zeytinle göz şekli verin.
sofra.com.tr

Related Posts

Kirpi börek tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.