13.08.2011

Yüksük çorbası tarifi


Malzemeler
250 gr et
1 su bard ince bulgur
1 kase haşlanmış nohut
2 kase pişmemiş mantı
1 tatlı kaş salça
1 yumurta
SOSU İÇİN
3 diş sarımsak
2 yem kaş salça
yarım şimon suyu veya 2 yem kaş nar ekşisi
2 yem kaş sıvıyağ
tuz karabiber pul biber
Yapılışı
öncelikle bulguru bir kaba alıyoruz ve içine yumurtayı salçayı tuzu koyup iyice yoğuruyoruz sonra misket kadar toplar yapıp bekletiyoruz ardından tencereye sıvıyağ döküp etleri kavuruyoruz suyunu çekince kaynar su ilave ediyoruz ardından hazırladığımız bulguru nohutu mantıyı ilave edip pişiriyoruz o piştikten sonra sosuna geçiyoruz bir tavaya yağı koyup ezilmiş sarımsakları kavuruyoruz içine salçayı ekşisini baharatlarını tuzu koyup kaynayan çorbanın suyundan alıp içine döküyoruz ve biraz pişiriyoruz arkasına o sosu tencereye ilave edip bir taşım kaynatıyoruz .
morbiber.com

Related Posts

Yüksük çorbası tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.