16.08.2011

Kıymalı patlıcan dilmesi tarifi

Malzenme
kiyma,1 adet sogan,bi kücük domates,domates,biber salcasi,tuz,karabiber siviyag..
BEDAVADAN 60 DAKİKA VE 100 MB.İNTERNET İÇİN TIKLAYIN
yapılışı
kiyma etimizi güzelce kavuruyoruz üzerine ince ince dogranmis soganlarida dograyip sici yag döküp iyice pisiriyoruz..domateside kücük kücük dograyip üzerine atiyoruz domateslerde solunca baharati ve salcalarida ekleyip kapatiyoruz..
tombul patlicanimizi alt kismindan asagi dogru basina kadar keserek indiriyoruz ama üst basina ykain tam kesmiyoruz .ve eliml yavsca ayirip aralarina tuz serpip kiymali harcimizi da koyup tepsimize aliyoruz ve rendelenmis kasar peyniri bi kasede daomnates salcasi su ve tuzuda sulandirip patlicanlarin kiymali olan yerinde degl üst basina ve tepsiye suyumuzu döküp patates ,biber,domates dilimleyip firinda yarim saat psiriyoruz ..yanliz bakin patlican yumusamissa cikarin firindan firina degisiyor...
yaninada pirinc pilaviyla servis yapiyoruz..

Related Posts

Kıymalı patlıcan dilmesi tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.