Ispanaklı krep tarifi



  • Malzemeler

    •  
      krep için:
    •  
      1 su bardağı un
    •  
      1 adet yumurta
    •  
      1 su bardağı süt ya da su
    •  
      1 çay kaşığı tuz
    •  
      içi için:
    •  
      Yarım kg ıspanak
    •  
      1 yemek kaşığı margarin
    •  
      tuz, karabiber, kırmızı biber
    •  
      1 yemek kaşığı salça
      Yapılışı
      • Ispanakları yıkayıp bir tencerede kısık ateşte haşlayın.

      • Bir tavada margarini eritin. Eğer soğanlı yapmak istiyorsanız bu aşamada soğanı ekleyebilirsiniz.

      • Daha sonra salçayı ekleyin.

      • Haşlanmış, süzülmüş ıspanakları ve baharatları ilave ederek karıştırın.2-3 dakika kavurun ve ocağı kapatın.
      • 2-3 dakika kavurun ve ocağı kapatın.-3 dakika kavurun ve ocağı kapatın.2-3 dakika kavurun ve ocağı kapatın. 2-3 dakika kavurun ve ocağı kapatın.-3 dakika kavurun ve ocağı kapatın.
      •  
        Diğer taraftan geniş ve derin bir kasede unu hiç topak kalmayacak bir şekilde süt ile ezin.
      •  
        Yumurta ve tuzu ekleyerek çırpın.
      •  
        Bu karışımın kıvamı kek hamurundan daha akışkan olmalı. Aksi halde krepleriniz kalın olur.
      •  
        Teflon tavaya bir çay kaşığı kadar margarin koyup kızdırın.
      •  
        1 kepçe hamurdan alıp tavanın üzerine iyice yayın.
      •  
        Hamurun her iki yüzü piştikten sonra krepi bir tabağa alın.
      •  
        Kalan tüm hamurları aynı şekilde pişirin.
      •  
        Krepler hazır olduğunda, şekildeki gibi iç malzemesini her birinin üzerine koyarak sarın ve tepsiye dizin.
      •  
        Üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirerek 200 derece önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar pişirin.
        yemektarifleri.com

0 yorum: