13.08.2011

Hanım göbeği tatlısı tarifi

Değişik bir hanım göbeği tarifi
malzemeler
2.5 Su bardağı un
1 Paket margarin 1 parmak genişliğinde aprça ayrılacak
4 Yumurta
3 Su bardağı şeker
1/4 Limon suyu
1 Tutam tuz
2 Su bardağı ayçiçek yağı kızartma için

hazırlanışı
Şekerimizi bir kaba alıyoruz arkadaşlarım, üç su bardağı su ve üç su bardağı şekeri ilave ediyoruz normal eteşte başlatıyoruz kaynamaya. Kaynama olayında dikkat etmeniz gereken husus köpükleri almaktır. Köpükleri aldık ve baktık kaynıyor hemen bir tatlı kaşığı limon suyu ilave ederiz ve koyulaştığında ateşten alıyoruz. Bakır bir tencereye 2 bardak su margarin ve tuz konup kaynatılır. Elenmiş un birden ilave edilip karıştırarak pişirilir tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır.Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır iyice karıştırılır ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır yağlanmış avuç arasında yuvarlanıp yassıltılır.Ve parmakla ortası delinir.Isıtılmış yağa konulur.Tava hafifce sallanarak pembe renkte kızartılır fazla yağını alması için kağıt üzerine çıkartılır sonra şuruba atılır. Bir kaçkere çevrilip 5 dak bekletilip servis yapılır.Bu arada dilerseniz yaptığınız hamurların ortasına parmakla ufaktan bir çukur yaparak içine fındık, ceviz yada çikolata koyabilirsiniz
alıntı:meleklermekani.com

Related Posts

Hanım göbeği tatlısı tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

1 yorum:

Tulis yorum
avatar
Didem Kaçar
3.08.2013 22:33

Denedim çok güzel oldu eşim ve çocuklar çok beğendi hanım göbeği tarifiniz için teşekkürler. Ellerinize ve emeklerinize sağlık... Sağolun.

Reply