22.08.2011

Etli lahana sarma



MALZEMELER
Lahana (yarım lahana),
Su (8–9 su bardağı sıcak su),
Domates (2 adet),
Kıyma (yarım kg),
Soğan (2 adet),
Maydanoz (4-5 dal),
Pirinç (1 su bardağı),
Kuru nane (1 çorba kaşığı),
Salça (2 çorba kaşığı),
Tereyağı veya sıvıyağ (2 çorba kaşığı, 1 çay bardağı),
Tuz, Karabiber.

Püf Noktası

Eğer lahanayı yumuşak ve küçük seçerseniz, tencereye bütün olarak da koyabilirsiniz. Lahanalar haşlandıktan sonra soğuk suya koyun. Hazırladığınız harcı lahanaların içine damarlarını ezdikten sonra doldurursanız lahanalarınızı daha kolay sarabilirsiniz.

DİĞER SARMA-DOLMA TARİFLERİ İÇİN TIKLAYIN
Adım Adım Pişirme

1. Tencereye lahanayı haşlayabilecek kadar su (yarım tencere sıcak su) koyun. Yarım lahananın yapraklarını tek tek ayırın ve kaynar suya ekleyin. Lahanalar haşlanırken bolca tuz ilave edebilirsiniz.

2. Lahanaları, 5 dakika haşladıktan sonra tencereden bir kevgir yardımıyla soğuk suya alın.

3. Harcın hazırlığı: 2 adet soğanı çok ince ve küçük bir biçimde doğrayın ve büyükce bir kabın içine alın.
1 tatlı kaşığı tuzu soğana ilave ederek bir süre karıştırın.
Bu şekilde soğanın acısını alabilirsiniz.
Soğanların üzerine yarım kg kıymayı, 1 su bardağı pirinci ekleyin.
2 adet domatesi küçük bir biçimde doğrayın ve kaba koyun.
4–5 dal maydanozu ince ince kıyın.
Maydanoz, 1 çorba kaşığı kuru nane ve 1 tatlı kaşığı karabiberi harca ekleyin.
Harca yarım su bardağı ılık suyu dökün ve iyice karıştırın.

4. Bir süre soğuk suda bekleyen lahanaları bir kesme tahtası üzerine alarak lahananın damarlarını ezin. Daha sonra hazırladığınız harçtan yeterli miktarda lahanaların içine koyun ve sarın.

5. 
Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı salçayı bir bardak suyun içinde eritin. Salçayı erittikten sonra tencereye dizdiğiniz dolmaların üzerine her yerine yayılacak şekilde dökün.

6.
 Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ya da dilerseniz 1 çay bardağı sıvıyağı koyun ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte yarım saat pişirin.

Related Posts

Etli lahana sarma
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.