12.08.2011

Çay lokması tarifi

Malzemeler: 

1 çay bardağı yoğurt 
1 adet yumurta 
Yarım çay bardağı zeytinyağı 
Yarım su bardağı ezilmiş beyaz peynir 
Aldığı kadar un 
1 çay kaşığı karbonat, tuz 
Kızartmak için: 
Sıvıyağ 

Hazırlanışı: 

Üzerine zeytinyağını ve ezilmiş beyaz peyniri ilave edip, karıştırın. Orta yumuşaklıkta bir hamur oluncaya dek un katın. Karbonat ve tuzunu da ilave edip iyice yoğurun. Hamuru merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açıp, iki parmak eninde istediğiniz boyda şeritler kesin. Kızdırılmış sıvıyağlı tavada, şeritler halindeki hamurları, kabarıp pembeleşinceye kadar kızartın. Servis tabağına aldığınız çay lokmalarını sıcak servis yapın

kaynak:ozelyemekler.com

Related Posts

Çay lokması tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.