10.08.2011

Çalkama tarifi


 Malzemeler :

  • 1 kg gelincik otu
  • 2 avuç ısırgan otu
  • 4-5 adet tazesoğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kurusoğan
  • 3 su bardağı un
  • 2,5-3 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
  • tuz
  • Karabiber


 hazırlanışı:

Öncelikle gelincik ve ısırgan otlarını iyice yıkayıp temizliyoruz. Doğrayıp genişçe bir kaba alıyoruz. Kuru soğanı rendeleyip ,taze soğanları ince kıyıp otlara karıştırıyoruz. Tuz ve karabiberi de ilave ederek elimizle karıştırıp soğan lezzetinin ot ile bütünleşmesi için biraz sıkıp ovuyoruz. Ayrı bir derin kapta un ,su ve limon suyunu iyice karıştırarak pürüzsüz ve tahin kıvamında bir karışım elde ediyoruz. Bu işlem için mikser kullanabilirsiniz. Karışımın kıvamı tahin kıvamında olmalı ,bardağınızın ölçüsüne göre su miktarını bu doğrultuda ayarlayın. Ben fırın tepsisinin dibine yapışabilme ihtimaline karşı yağlı kağıt serdim. Sonuç mükemmel oldu. Tepsinin dibini kaplayacak şekilde az miktarda unlu karışımdan fırın tepsisine döktükten sonra ,unlu karışımın tamamını ve zeytin yağının yarısını otlarla karıştırıyoruz. Ve hepsini fırın tepsisine döküyoruz. Son olarak kalan zeytin yağını da üzerine gezdirdikten sonra önceden 200 derecede ısıttığımız fırında üzeri kızarana dek 40-50 dakika kadar pişirip fırından çıkarıyoruz. 7-8 dakika beklettikten sonra kesip dilimleyerek ayran ya da çay ile servis yapıyoruz.
www.e-lezzet.com

Related Posts

Çalkama tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.