29.08.2011

Burma tel kadayıf tarifi


MALZEMELER
• 1  kilo tel kadayıf (uzunca burmalı kadayıf)
• 500 gr antep fıstığı içi
• 600 gr tereyağı
Şurubu:
• 1 kilo şeker
• Yarım kilo su
• limon suyu
1- Kadayıfın içindeki kalın kısımları kesip atınız. Yapışkan olan yerleri elle hafif olarak açınız.
2- 10 santim genişliğindeki uzunca kada-yıflan seriniz. Tam ortasına fıstık içi boydan boya kalem gibi döşeyiniz. Sonra bir ucunu fıstık içinin üstüne kapatıp bir sopa gibi devamlı çevirerek burunuz.
3- Kadayıfın bir başını hafif içe büküp daire gibi çevirerek sarınız, tepsinin ortasına yerleştiriniz. Diğerlerini aynı şekilde hazırlayıp burduktan sonra tepsideki kadayıfın etrafına çevirerek sarınız.,
4- Hepsini bu şekilde hazırlayıp sardıktan sonra yağı fazla yakmadan kızgın olarak kadayıfın üstüne dökünüz. Sonra fırına sürüp pişiriniz. Ve hemen yağını süzdürüp bir tepsinin arkasına ters çeviriniz. Ve aynı tepsiye iterek yerleştiriniz. Şimdi kadayıfın altı üstüne gelmiştir.
5- 5 dakika daha fırına sürüp pişiriniz. Şurubunu sıcak olarak dökünüz. Beş dakika şerbeti ile pişirelim ve soğumaya bırakalım. Afiyet olsun.

Related Posts

Burma tel kadayıf tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.