Mutabbaka yemeği (mardin)



Malzemeler: 
1 litre süt 
1 su bardağı pirinç 
Üzeri için: 
1 litre süt 
Yarım su bardağı pirinç 
2 su bardağı toz şeker 
2-3 çorba kaşığı gül suyu 
Süslemek için tarçın 

Hazırlanışı: 
Süt ve pirinci birlikte pişirin. Ilıkken kaselere 2 parmak dökün. Üzeri için, 1 litre sütle, yarım bardak pirinci iyice pişirin. 2 su bardağı toz şeker ve gül suyu ilave edip, muhallebi kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Ilınınca kaselere koyduğunuz sütlü karışımın üzerine dökün. Soğuyunca üzerine tarçın serpiştirin. 

Not: Mardin'de bayramlarda mutlaka zerde ikram edilir. Ancak zerde, şekersiz hazırlanan sütlacın üzerine dökülür. Bu iki katlı tatlının adı Mutabbaka'dır. 

0 yorum: