14.06.2011

Nefis krem şokola tarifi

Malzemeler 500ml. süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı kakao
2-4 yemek kaşığı toz şeker



Yemeğin Tarifi   
Nişasta, pirinç unu ve kakaoyu, soğuk sütle karıştırın. Orta ateşte çırpma teliyle sürekli karıştırarak kaynatın, kaynamasına yakın şekerini ekleyin. Bir-iki taşım kaynayıp, üzerinde kabarcıklar oluşmaya başladıgı zaman ateşten alın.

Mikserle çırparak soğutun. (Soğurken Krem Şokola'nın üzerinde oluşan tabakadan rahatsız olmuyorsanız, bu aşamayı atlayıp, doğrudan kâselere paylaştırabilirsiniz. )

Kâselere paylaştırdıktan sonra, hindistan cevizi, bitter çikolata veya çeşitli meyveler kullanarak süsleyebilirsiniz. 

Related Posts

Nefis krem şokola tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.