23.06.2011

Köpüğü üstünde türk kahvesi yapmanın incelikleri

Bol köpüklü, lezzetli Türk kahvesi yapmak istiyorsunuz, ama nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmiyorsunuz... İşte size tüyolar:

- Eğer vaktiniz ve sabrınız varsa,kahve çekirdekleri kendiniz kavurun ve öğütün... Taze kavrulup öğütülen kahve her zaman daha başarılı sonuç verir. Çünkü kahve yağları beklemiş kahveye kıyasla çok daha iyi durumda olacaktır. Kavurma kısmı biraz zahmetli olduğundan, sadece öğütmekle de yetinebilirsiniz. Basit bir el değirmeni ile kahvenizi çok kısa bir sürede rahatlıkla öğütebilirsiniz.

- Eğer önceden kavrulup öğütülmüş kahve alacaksanız, iyi bir markanın yeni tarihli ürününü alın. Kahve alırken rutubetli bir kaşık kullanmayın. Kahve kutunuzun ağzını sıkıca kapatın. Uzun süre beklemiş kahve kullanmayın.

kahve köpüğü- Mutlaka temiz ve soğuk içme suyukullanın. Musluk suyu kullanırsanız, bu sudaki klor kahvenizin tadını bozacaktır. 

- Beklemiş kahveyi ısıtıp tekrar tüketmeyin. En fazla yarım saat içindekahve bütün güzel özelliklerini yitirmiş olur...

- Kahvenizi temiz bir cezvede pişirin. Deterjan kalıntılarının iyice temizlendiğinden emin olun. Kullandığınız deterjanlar kokusuz olursa çok daha iyi sonuç alırsınız.

Related Posts

Köpüğü üstünde türk kahvesi yapmanın incelikleri
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.