Kayısılı rulo pasta tarifi


Yarım su bardağı şeker 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı limon suyu 1 limon rendesi 1 paket vanilya Kreması için: 2 su bardağı süt 1 çay bardağı un 1 çay bardağı şeker 1 paket vanilya 10 adet taze kayısı


Süt, un ve şekeri çırpın.
• Karıştırarak kısık ateşte pişirin.
• Vanilyasını ekleyin.
• Bir taşım kaynattıktan sonra ateşten indirin.
• Ilıyınca mikserle çırpın.
• Kayısıların çekirdeğini çıkarıp doğrayın.
• Hazırladığınız karışımın içine kayısıları ilave edin.
• Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla 5 dakika çırpın.
• Limon suyu, limon rendesi, vanilya ve unu ekleyip çırpmaya devam edin.
• Diğer yanda bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
• Malzemeyi spatula yardımıyla her tarafı eşit kalınlıkta olacak şekilde yayın.
• 175 derece fırında, pandispanya kağıttan kolayca ayrılıncaya kadar pişirin.
• Fırından çıkarır çıkarmaz, önceden hazırladığınız kremayı hiç beklemeden pandispanya üzerine yayın.
• Uzun kenarından başlayarak pandispanyayı rulo şeklinde sarın.
• Buzdolabında 2 saat bekletin, dilimleyerek servis yapın.

1 yorum: