3.06.2011

Karnıyarık tarifi

Hem et, hem sebze yemeği olarak bilinen karnıyarık, patlıcanın zengin menüsü içinde yer alan yemeklerden. Siz "zor yemek" diyenlere kulağınızı tıkayın ve yapmaya çalışın 

MALZEMELER (bir kişilik)
50 gr. kıyma
1 adet patlıcan
Yarım domates
Yarım biber
Yarım sivribiber
Yarım soğan
Bir kaşık salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Bir tutam karabiber
Bir tutam kimyon
Bir tutam tuz
YAPILIŞI
Tavamızda yağ ile soğanı kavuruyoruz.
Kıymamızı ilave edip soteliyoruz, baharatlarımızı ekliyoruz.
Biraz kavurup salçamızı ilave ediyoruz, bir bardak su ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
Patlıcanı kızartıp, orta kısmını kaşık yardımıyla açıyoruz.
Pişen malzememizi içerine dolduruyoruz. Domates, biber ve maydanozla süsleyip servise alıyoruz.
Engin USTA

Related Posts

Karnıyarık tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.