6.06.2011

Çökelekli biberli çörek tarifi

MALZEMELER
Hamur Malzemesi
8 Su Bardağı Un
1 Kibrit Kutusu Büyüklüğünde Yaş Maya
1/2 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Tatlı Kaşığı Tozşeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Yeterince Su
Üstünün Malzemesi
2 Soğan
1/2 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
250 gr Çökelek
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
1/2 Su Bardağı Susam
2 Çorba Kaşığı Dolusu Kekik


HAZIRLANIŞI
Yaş mayayı ılık suda ezin. Unun ortasını açarak maya, tuz, şeker ve sıvıyağı ilave edin. Azar azar ılık su ekleyerek hamur yoğurun. Mayalanması için 45 dakika bekletin.
Soğanları küçük küçük doğrayıp sıvıyağda hafifçe kavurun. Biber salçasını ekleyip yağda 1-2 dakika ezin. Ocağı kapatıp çökelek, kimyon, kekik, kavrulmuş susam ve pul biberi ilave edip karıştırın.
Mayalanan hamuru hafif unlu zemine alın. Kullanacağınız tepsi büyüklüğünde açıp yağlanmış tepsiye yerleştirin. Hamurun üzerine harcı eşit miktarda yayın. Elinizi sıvıyağa batırarak hafif hafif harcın üzerine bastırın. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin.

Related Posts

Çökelekli biberli çörek tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.