Sütlü yassı kadayıf tarifi


Sütlü yassı kadayıf nefis bir tat hiç yediniz mi?
Malzemeler
10 adet yuvarlak yassı kadayıf
4 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçek yağı
3 adet çırpılmış yumurta
Şurubu için
2 su bardağı su
2su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı
Sütü ılık hale getirin kadayıfı şeritler halinde kesin.Ilık sütün içine koyarak 5 dakika bekletin avuçlarınızın içinde sıkarak sütten çıkarıp temiz bir tabağa alın.Ayçiçek yağının geniş bir tavada kızartın.Kadayıf şeritlerinin önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp dilimleri kızgın yağda arkalı önlü altın sarısı oluncaya kadar kızartın.Bir kaba ılık su koyun kızarttığınız kadayıfları yağdan alıp ılık suyun içine koyun avuçlarıızla sıkarak sudan çıkarıp, hafifce üstüste bindirerek derin bir servis tabağına yerleştirin.
Şurubu hazırlamak için;
Tozşeker,limon suyu ve suuyu orta boy tencerede kaynatın .Ocağın altını kısıp 4-5 dkk daha kaynatın şerbeti tabaktaki kadayıfın üzerine gezdirin soğumasını bekleyip üzerine çekilmiş fındık,ceviziçi,veya antep fıstığı serperek servis edin.

1 yorum: