Hellim böreği tarifi (Kıbrıs )


Hellim peynirini düz beyaz peynir gibi bir kere tadın ancak sofranızda Hellim peynirini çok değişik
şekillerde tadabilirsiniz.Hellimi öncelikle tefal tavada ızgara yaparak tadın.
Çelik tavada hafifçe erittiğiniz tereyağın içinde kızartarak tadına bakın.
Pikniğe gittiniz kebapları ızgara yaptınız ancak doymadınız! Ne yapsak ki diye sormayın.
Yanınızda Hellim peyniri varsa, ızgara yapmayı deneyin. Köfteden, şişten daha gönüllü gelecek size.
Malzemeler;
1,5 su bardağı un (yaklaşık 300 gr)
3/4 bardak su (yaklaşık 150 gr)
1/4 Çay bardağı ayçiçek yağı (15 gr)
300 gram rendelenmiş hellim
5 orta boy soğan (yaklaşık 250 gr)
1/2 Çay bardağı ayçiçek yağı
Hazırlanışı;
Yemeklik doğranan soğanlar yağda kızartılır. Biraz soğuduktan sonra Hellim rendesi ile karıştır. Biraz karabiber ilave et.
Elinizdeki unu yoğurarak hamur oluşturun. Bu hamura 3/4 çay bardağı ayçiçek yağını ekleyerek iyice yoğurun
ve iki pezi (iki parça) yufka olarak aç.İkinci parça yufka bir kenarda dursun. Ortaya koyduğunuz yufkanın üzerine biraz
önce hazırladığınız soğanlı hellim rendesini parçalar halinde yerleştirin. Yufkanın üzerinde yaklaşık 30 öbek halinde hellimi
yerleştirdikten sonra ikinci parça yufkayı bunun üzerine ört.
İkinci yufkayı birincinin üzerine yerleştirdikten sonra öbek öbek yerleştirdiğin hellimlerin kabartıları kendini belli
edecek. Bir tabağın ya da tencere kapağının kenarını kullanarak bu öbekleri ortada kalacak şekilde kes.
Böylece 30 parça börek oluşacak.
Hazırladığınız bu börekleri sıcak yağda veya ocakta kızdırılmış saç üzerinde pişirin.
Bu yazı counter kişi tarafından okundu.

0 yorum: