23.05.2011

Evinizde yapabileceğiniz pratik pisküvi ve kurabiye tarifi

Bisküvinin en önemli püf noktası doğru kıvamı tutturabilmek. Şekli sizin yaratıcılığınıza kalmış. İşte eğlenceli bir çay saatine eşlik edecek iki tarif:

Bademli kurabiyeler
250 gr. un
Bir ufak tutam karbonat
Bir tutam tuz
Yarım çay kaşığı tarçın
125 gr. tereyağı
300 gr. şeker
150 gr. badem
Un, karbonat ve tuzu eleyin. Ufak bir tavada tereyağı, tarçın ve üçte bir bardak suyu ısıtın. Tereyağı erir erimez ateşten alıp şekeri tereyağı karışımına ekleyin. Un ve fırınlanıp doğranmış badem ile karıştırın. Hamuru streç filme sarıp, uzun ince bir blok haline getirip dondurun. Pişirmek istediğinizde dilimleyip yağlı kağıdın üstünde 160 derecelik önceden ısınmış fırında 10 dakika pişirin.
(48 adet çıkar)
Portakallı kuşüzümlü kurabiyeler
300 gr. tereyağı
375 gr. şeker
1 yumurta
600 gr. un
Bir tutam tuz
100 gr. kuşüzümü
50 gr portakal kabuğu (Çok ufak doğranmış)
Tereyağı ve şekeri açık renk ve krema kıvamına gelene kadar çırpın. Önce yumurtayı, sonra elenmiş un ve tuzu ekleyin. En son kuşüzümlerini ve portakal kabuğunu katın. Hamuru streç filme sarıp uzun ince bir blok haline getirip dondurun. Pişirmek istediğinizde dilimleyip yağlı kağıdın üstünde 160 derecelik önceden ısınmış fırında 10 dakika pişirin. (72 adet çıkar)
RADİKAL

Related Posts

Evinizde yapabileceğiniz pratik pisküvi ve kurabiye tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.